Homepage van Shantykoor de Zulthesingers Lid worden van de Zulthesingers

Home
Agenda
Bemanning
Info
Info
CD Info
Foto's
Deutsch
English
Contact
Links


Nietap kent vele verenigingen. Eén van deze verenigingen was Shantykoor de Zulthesingers. Het koor is in 1994 opgericht na een éénmalig optreden tijdens de Neijoarsvisite van de Buurtschap in café De Waag. Wat begon als een aardigheidje is uiteindelijk uitgegroeid tot een succesvol koor. De Zulthesingers zijn een graag geziene gast geworden bij evenementen, dorpsfeesten, partijen, bij verzorgingstehuizen en shanty-festivals, in zowel binnen- als buitenland.

Het koor treed op in 17e eeuwse zeemanskledij en heeft een enthousiaste uitstraling. De leden hebben allemaal een titel, zoals scheepsjongen, matroos, breeuwer, scheeps-timmerman, chirurgijn, schrijver, bootsman, 1e en 2e stuurman en natuurlijk een kapitein. Bijzonder is ook het grote aantal solisten in het koor omdat iedereen die dat wil (en kan) de mogelijkheid krijgt een eigen nummer te zingen.

Mei 2006: zangers, muzikanten en partners voor het Parkhotel in Eckenhagen. We repeteren elke dinsdagavond in basisschool De Flint van half acht tot half tien. Voor de pauze studeren we onder leiding van een repetitor op de nieuwe nummers, na de koffie oefenen we wat oudere nummers, of zingen we gewoon lekker de tijd vol. Rond feestdagen en een periode in de zomervakantie van de lagere school (ca. half juni tot half augustus) wordt er niet gerepeteerd.

Jaarlijks treedt het koor zo’n 20 keer op. Het ene jaar vaker, het andere wat minder. Soms is zo'n optreden vlak in de buurt en kunnen we het op de fiets af. Soms zijn we in een uurtje klaar, soms huren we een bus en maken we er een gezellige dag met partners en vrienden van de Zulthesingers van. Ieder jaar zit er wel een bijzonder optreden, of een wat langere reis bij.

Al met al vormen we een hechte en gezellige groep, immers bijna allemaal inwoners van Nietap, van zo'n 40 leden, muzikanten en vrijwilligers.